Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápis z třídní schůzky 27.11.2017

27. 11. 2017

Zápis z třídní schůzky dne 27.11.2017

  1. Děti udělaly za 3 měsíce obrovský pokrok. Hodně se toho už naučily, jsou většinou vzorně připravené na další školní den a je pro mě radost s nimi pracovat. Je to především vaší zásluhou a pomocí, za kterou bych vám ještě jednou chtěla velmi poděkovat. Věřte mi, že co do dětí první roky investujeme (hlavně čas a trpělivost), se nám několikrát vrátí.

     

  2. Proběhla volba do školské rady. Zúčastnilo se jí 18 rodičů.

     

  3. Vybíráme 130,- do školního fondu. Ti, co se nemohli zúčastnit schůzky prosím, aby poslali tuto částku po žácích.

     

  4. Nová kalkulace obědů od 1.1.2018 (žáci 7-10let 22,-; žáci 11-14 let 24,-; 15 let a více 25,-)

     

  5. Vánoční prázdniny 23.12.-2.1.

    Vysvědčení 31.1.

    Pololetní prázdniny 2.2.

    Jarní prázdniny 2.-11.2.

    Zápis do 1.tříd 6.-7.4. (náhradní termín 18.4.)

     

  6. Pokud během školních let změníte adresu či telefonní číslo, je nutné nahlásit tuto změnu co nejdříve. (Nejlépe přepsat v žákovské knížce a dítě ukáže paní učitelce.)

     

  7. Úrazy, které se staly během vyučování, hlásit ihned paní učitelce (žáci). Rodiče nejlépe druhý den. Pokud nahlásíte úraz po měsíci, nebude již na něj brán zřetel. Paní učitelce přinesete vyplněné hlášení (mělo by být volně stažitelné na webových stránkách školy) a potvrzení od lékaře.

     

  8. 29.1.- 1.2. Projekt Edison na naší škole – zahraniční studenti budou po celý týden prezentovat v angličtině svoji zemi a kulturu. Do nižších ročníků budou prezentace probíhat formou výuky ve výtvarné či hudební výchově.

     

  9. Pokud vaše dítě bude potřebovat být včas na nějakém kroužku, ZUŠ, autobus, atd., prosím o předání této informace paní učitelce, která se bude snažit tyto žáky pouštět do šatny se zvoněním, aby mohli být na obědě včas a daný kroužek stihli. Myslí se tím kroužky začínající ve 12.15 či 13.00. Ve frontě na oběd se děti dopředu již nepouští. V 11.40 a 13.35 končí převážná část 1.stupně a s lístečkem chce dopředu jít asi 80-100 žáků. Z tohoto důvodu se zavedlo toto pravidlo. Žákům je třeba důrazně vysvětlit, že se zbytečně nemají zdržovat v šatnách či klábosit dlouho se spolužáky na obědě, aby daný kroužek stihli. Děkuji za pochopení.

     

  10. Škola se zamyká v 7.55 a odemyká v 11.15. Pokud žáci zaspí a přijdou později, budou mít za 3 pozdní příchody poznámku v žákovské knížce. Zároveň chválím všechny rodiče, kteří respektují pravidla a chápou, proč se dveře do školy zavírají, vyzvedávají své děti u vrátnice a především ráno do šaten s nimi nechodí.

     

  11. Pokud vozíte vaše dítě do školy, zvažte prosím parkování na náměstí, kde je parkování zdarma do 8 hodin a cesta do školy je bezpečnější než přes Kaufland. Na světelné křižovatce u školy stojí městská policie, která dohlíží na provoz a chodce. Navíc parkování za školou je určeno pouze pro zaměstnance a zásobování.

     

  12. Prosím o obalení všech učebnic a sešitů. Každý den podepište přečtenou stránku ve Slabikáři. Na psaní možno koupit podložky se sklonovými čárami. Doporučená písanka 2.-4.díl od firmy Studio 1+1 (má sklonové čáry). Pokud jsou v písance předtištěná písmena tiskace, píší je žáci psace. Po první písance začnou někteří šikovní žáci psát perem. Ideální pero Tornádo.

     

  13. Domácí úkoly, které děti nestihnou v týdnu dodělávají o víkendu. Prosím, nepište je za děti. V budoucnu za ně také nebudete chodit do práce.

     

  14. Připravte dětem boby nebo pekáče na zimní sezónu. Jakmile napadne sníh, půjdeme řádit na kopec. 15 žáků má i brusle. Výborně. Pokud zamrzne rybník v parku, půjdeme i bruslit. Běžky má pouze 1 žák, tak asi někdy příště.

     

  15. 5.12. přijdou do naší třídy čerti s Andělem a Mikulášem z 9.C (jsou hodní). Děti, které mají strach, budou blíže u mě (zatím se nahlásily 4, tak snad to zvládneme). Pokud chcete přispět nějakou sladkostí nebo drobnými kancelářskými dárky dětem do pytlíčku, zanechte nenápadný balíček s mým jménem na vrátnici. Je nutné, aby vše bylo v počtu 22, aby se dostalo každému dítěti stejně!!!

     

  16. Vánoční besídka bude 22.12. Pokusím se jí nahrát a umístit na web. Každého rodiče prosím o dárek v max. hodnotě 100kč, který opět nechá na moje jméno na vrátnici. Nezapomeňte, že děti ještě věří na Ježíška, tak ať nic neprozradíte. Děti si budou pod stromečkem dárky tahat, aby byly překvapené.

     

  17. Prosím o zaslání max. 4 fotek vašeho dítěte z 1.školního dne. Nejlépe na WhatsApp, nebo emailem, nebo na flashce. Byla bych ráda, aby každý žák dostal na konci roku k vysvědčení svoji foto knihu. Max hodnota 150- 200kč. Budu ale potřebovat pomoc některého šikovného IT tatínka či maminku, aby mi s tím později pomohli. Děkuji.

Přeji všem rodičům poklidný předvánoční čas. 

S pozdravem

Hana Jindřichová